hannakarlssson

Hanna Karlsson

Love Me Like You Do

Publicerad 2015-01-26 14:11:00 i Musik,

Älskar den här låten och den har verkligen gått på repeat hemma. Låten fastnar verkligen i huvudet! Föresten, är det någon som ska se filmen när den kommer ut? Jag och mina kompisar ska se den i alla fall, jag har hört så bra om boken så. 

Chokladmaränger

Publicerad 2015-01-25 18:04:00 i Bakning, Recept,

Dessa chokladmarängerna är så sjukt gooooda! Knapriga på utsidan och sega i mitten. De är enkla att göra också. Här är receptet!
 
Ingerdienser:
3 äggvitor
2.5 dl socker
100 g mörkchoklad (jag använder vanlig bakchoklad och i den är det 55%)
 
Så här gör du: 
1. Sätt ugnen på 140 °C.
2. Lägg alla äggvitor och sockret tillsammansi en metallbunke. Placera bunken i en kastrull med sjudande vatten. Vispa då och då till smeten når 55-60 °C (jag använder en kötttermometer för att kolla hur många grader).
3. Ta av bunken från det sjudande vattnet och vispa ordentligt tills marängen är kall. Du ska kunna vända bunken över huvudet utan att du får något på dig, då vet du att den är vispad ordentligt.
4. Smält sedan chokladen i mikron på låg värme 20 sekunder i taget. Rör alltid om i chokladen efter varje gång. Ringla sedan chokladen över marängen i bunken och vänd marängen två gånger så att marängerna blir snyggt marmorerade.
5. Klicka sedan ut marängen med en sked på en plåt med bakplåtspapper. 
6. Grädda marängerna i ca 5 minuter. Sänk sedan ugnen till 100 °C och låt marängerna grädda i ca 40-45 minuter. De ska vara sega i mitten. Förvaras torrt.
 

Om

Min profilbild

Hanna

Hej! Jag heter Hanna Karlsson och är 16 år. Jag bor i Göteborg med min familj. Jag skriver om min vardag, mode, skönhet, recensioner, allt som har med naglar att göra, shopping och annat skoj! Hoppas du stannar kvar och lämna gärna en kommentar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela