hannakarlssson

Hanna Karlsson

My birthday

Publicerad 2015-05-15 11:06:25 i My life,

Några bilder från när jag fyllde 18 år i lördags! Hade några vänner över på landet och vi firade mig med god mat, tårta och andra godsaker. Alla hade matkoma efter det haha. Hade en jättebra födelsedag och är så nöjd över mina presenter. Fick en iPhone 6 (!!) (vilket jag absolut inte trodde att jag skulle få) och lite andra grejer! Efter tårtan drack vi, sjöng och skrattade och fortsatte äta! Kan inte riktigt fatta att jag är 18 år?? Känns superkonstigt.. Men jag har längtat till att fylla 18 skitlänge. 

Raspberry blondies

Publicerad 2015-05-05 15:29:00 i Bakning, Recept,

Bakade de här supergoda raspberry blondisarna i helgen! Det är alltså en brownie fast utan kakaon och med vit choklad istället. Så goda med hallon i som gör dem syrliga! Gillar du vit choklad kommer du deffenitivt gilla de här blondisarna. 
 
Ingredienser:
 330 g vit choklad
 160 g smör
 3 3/4 dl vetemjöl
 1 msk vaniljsocker
 1 tsk salt
 1 dl strösocker
 3 (rumstempererade) ägg
 70 g vita chokladknappar eller hackad choklad
 30 st färska hallon (men frysta går lika bra)
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 165 grader. Smörj en fyrkantig form, 30 x 21 cm, med smör på kanterna och täck
    botten med bakplåtspapper.

  2. Hacka chokladen och smält den och smöret i ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. 

  3. Vispa upp äggen fluffigt och vispa ner sockret. Rör ner den choklad- och smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga. 

  4. Fördela smeten jämnt i formen, strö över knappar av vit choklad och hallonen. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Kakan ska endast få lite lätt färg. Låt svalna helt och skär sedan i bitar. 
 

Om

Min profilbild

Hanna

Hej! Jag heter Hanna Karlsson och är 16 år. Jag bor i Göteborg med min familj. Jag skriver om min vardag, mode, skönhet, recensioner, allt som har med naglar att göra, shopping och annat skoj! Hoppas du stannar kvar och lämna gärna en kommentar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela